QUICK NEWS

{NEW} - A new css video is up.

{OLD} - New video courtesy of Skhilled, Thanks for posting it up.

Video of the moment:


Internal Links

SMF Sites

Quick Info

Time required for forum upgrade process?

Started by LandyVlad, Feb 10, 2022, 01:22 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

shawnb61

#15
A note....

Looks like you are trying to run my url fix utility as sql?

You run the php utility from your browser.  See the instructions at the top.

And to be clear, you would run that utility AFTER a 100% successful upgrade. All it will do is help you change all the links within the new forum posts, etc, to point to the new forum.  E.g., if someone put a link to a board, topic or specific message in a post.  After your restore & upgrade, those links would still point to your old prod forum.  The utility helps fix that.

But run it after your restore/repair_settings/upgrade.  And your forum works perfectly (other than all the links in posts still pointing to your old forum...).  And run it from your browser.

Make sense?

Neša

You need to remove <?php also any strings it uses. It depends on the SQL string you might be able to just copy that code and past it and run it.
What is the code you copied and tried to run?

Oldiesmann

Quote from: LandyVlad on Mar 05, 2022, 01:32 AM@shawnb61   Well I pasted that php code into the SQL tab for the new database and I get the following error:The left bracket is highlighted in read (purple really but lets call it red)
If I remove that bracket I get this againbut nothing highlighted.

If I comment out that line entirely, I get a new error
I'd appreciate if you could help me out with this please. 


MySQL Version   10.2.43-MariaDB-cll-lve






The SQL tab is only for SQL, not PHP. You run repair_settings.php in your browser like install.php, upgrade.php, etc.
Christian Metal Fans - https://www.christianmetal.fans

LandyVlad

What I did was create a duplicate forum so I can test the upgrade.
I ran repair settings so now the duplicate forum appears to be running normally.
https://gsx1400owners.org/21upgradetest/index.php?action=forum
I tried to create/download the php file but when I run it it looks just like a screenshot of the github page? So obviously I did something wrong there.
What's the correct way to get the actual php file to upload and run please?
Please do not PM me with questions on astrophysics or theology.  You will get better and faster responses by asking homeless people in the street. Thank you.

Neša

if you want to download the file go here https://raw.githubusercontent.com/sbulen/sjrbTools/master/smf_urls_paths.php then click file and save page as or ctrl+s.

This will save the code to a php file, I've never used it but I would assume you upload it to the root directory of your test forum where index.php is and repair_settings.php was.

shawnb61

If you're happy with the forum as-is, no need to do anything!

That utility specifically helps with links to msgs/topics/boards.  Those aren't automatically updated.

Links like this:
https://www.smfhelper.com/index.php?topic=1010.0

If you want ALL links throughout your new forum to point to the new forum, use that utility.

GitHub makes it a little more interesting than it should be...

If you want to use it, follow the link, click on Raw, then right click on the program, and select save as.

Yes, as noted above, put it in the root folder of your NEW forum.  Run it.  Fill in the prompts.

LandyVlad

Please do not PM me with questions on astrophysics or theology.  You will get better and faster responses by asking homeless people in the street. Thank you.

shawnb61

BACKUPS...  Don't forget your backups...

That utility basically does a bunch of search & replaces everywhere.  Pretty easy to render your forum fubar.

LandyVlad

OK I managed to run that PHP on my upgrade test forum - easy peasy once I knew how :) Great little utility.
Maybe you could get it made an "official" utility on the simplemachines site? I'm sure others would also find it very useful.

Next I guess is to check it all works THEN try the upgrade...
Please do not PM me with questions on astrophysics or theology.  You will get better and faster responses by asking homeless people in the street. Thank you.

LandyVlad

Umm actually @shawnb61 it didn't work:(   Said it did but nope.

You cannot view this attachment.

When I go here in the new forum https://gsx1400owners.org/21upgradetest/index.php?topic=6745.msg89805#msg89805

and click on the Vlad's K7 Back in Black link in the signature it takes me to the old forum here: https://gsx1400owners.org/forum/index.php?topic=3.0

I even tried running it twice.

Thoughts?





Please do not PM me with questions on astrophysics or theology.  You will get better and faster responses by asking homeless people in the street. Thank you.

Neša

Just a stupid question you did put in the old url and old directory? It shows as your/old/url and your/old/dir in the screen shot.

shawnb61

#26
☝️ What they said.

Preview it first, to make sure you're comfortable with the changes.

Make backups ahead of time, too.  Pretty easy to make an irreversible mistake.

LandyVlad

It is definitely in the new directory.

Preview didn't show anything.

your/old/url and your/old/dir in the screen shot. I assumed was the default text.  Do I need to change something inside the PHP file in order for this to work? It didn't give me any option to do so when I ran the utility as I recall.
Please do not PM me with questions on astrophysics or theology.  You will get better and faster responses by asking homeless people in the street. Thank you.

Neša

It looks like you can type in the text boxes, what happens if you try filling out your old url and directory then pressing preview?

I'm guessing your production forum is in the root public_html directory /home/gsxowner/public_html

shawnb61

You must specify the URLs and paths where it says to do so.

It can make a good guess for the new locations based on your current settings.  But it doesn't know what the old values are.  You must type those in.

You do not need to modify the .php file.  Just make sure the 4 text box prompts are filled in properly.