Apr 18, 2019, 10:45 am

News:

Keep an eye on your notifications page. It can get huge.


QUICK NEWS

{NEW} -Lot's of changes to the site. From the front page to the theme.

{OLD} -We are open. Stop on in and say hi.

Video of the week


Internal Links

SMF Sites

Quick Info

Registration not working

Started by Ronald, Apr 13, 2019, 07:12 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ronald

Apr 13, 2019, 07:12 pm Last Edit: Apr 15, 2019, 08:35 pm by Bigguy
I have a member wishing to register on my forum, and can't do it. I tried to pre register this member and I get the following error.

Field 'inactive_mail' doesn't have a default value
File: /home/coffeeti/public_html/Sources/Subs-Members.php
Line: 725

Any ideas..

Bigguy

What version are you running of 2.1

Ronald


Ronald

Running SMF 2.1 RC1


Error is showing when a member try's to register: Please try again. If you come back to this error screen, report the error to an administrator.

Ronald

Here is the error I get when trying to register. This is in the error logs see below

 Type of error: Database
Database Error: Field 'inactive_mail' doesn't have a default value


INSERT INTO smf_members(`member_name`, `email_address`, `passwd`, `password_salt`, `posts`, `date_registered`, `member_ip`, `member_ip2`, `validation_code`, `real_name`, `personal_text`, `id_theme`, `id_post_group`, `lngfile`, `buddy_list`, `pm_ignore_list`, `website_title`, `website_url`, `time_format`, `signature`, `avatar`, `usertitle`, `secret_question`, `secret_answer`, `additional_groups`, `ignore_boards`, `smiley_set`, `timezone`, `is_activated`)
VALUES
('Clyde', 'email removed by Ronald', '$2y$12$V1qAi1AOAr/uBSSI4eFyI.tqvw.4Y9GR7bgknMl3rlVoLiAOqXpNm', '9554', 0, 1555199216, unhex('6c58ab36'), unhex('6c58ab36'), '84a2e4054d', 'Clyde', '', 0, 4, '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', 'America/Toronto', 0) https://coffeetimeunlimited.com/index.php?action=signup2
/home/coffeeti/public_html/Sources/Subs-Members.php (Line 725)

Skhilled

Apr 13, 2019, 08:19 pm #5 Last Edit: Apr 13, 2019, 08:31 pm by Skhilled
Well, this part in the error says you removed the email:

Quote from: undefined'email removed by Ronald'
Not that you actually did or not but something did or made it appear that you did.

Second, you seem to have issue with the theme you are using. Look at the breadcrumbs under the menu after you login. "Unread Posts Updated Topics" should be on the right side of the screen like here at SMFH. Are you editing the SMF default theme? You should be editing a copy of it or when you upgrade you will lose all edits you've made.

EDIT: And what the heck is "Type in CTU:" during the registration? I just tried to register to see if I could tell what's going on.

Ronald

Quote from: Skhilled on Apr 13, 2019, 08:19 pmWell, this part in the error says you removed the email:
Not that you actually did or not but something did or made it appear that you did.

Second, you seem to have issue with the theme you are using. Look at the breadcrumbs under the menu after you login. "Unread Posts Updated Topics" should be on the right side of the screen like here at SMFH. Are you editing the SMF default theme? You should be editing a copy of it or when you upgrade you will lose all edits you've made.

EDIT: And what the heck is "Type in CTU:" during the registration? I just tried to register to see if I could tell what's going on.

Yes after I posted the error here, I took out the members email address.

I have not edited any theme skin, I have two skins, the default skin and Lesmond made a skin called Coffee.

The Question asked is Type in CTU answer CTU.  The system will not allow me to not ask a question..

Skhilled

DUH! LOL, I read it wrong! LOL

It just tried using the username "buildz" and it didn't work. Are there any mods installed? In admin under "Configuration -> Anti-Spam -> Verification Questions" you can ask a question.

Ronald

Quote from: Skhilled on Apr 13, 2019, 08:43 pmDUH! LOL, I read it wrong! LOL

It just tried using the username "buildz" and it didn't work. Are there any mods installed? In admin under "Configuration -> Anti-Spam -> Verification Questions" you can ask a question.

Mod.'s installed are as follows:

1.Happy Birthday
2. BBC You
3. GDPR Helper
4. Email Obfuscator (Just uninstalled ) still doesn't work.
5. Optimus
6. EHPortal
7. Contact Page
8. Simple Audio Video Embedder
9. Fix Background Tasks.

Under Anti Spam I have the Google recaptcha installed and I ask one (1) question.
The question is Type in CTU Answer is CTU

I did remove the Email Obfascator and tried to register the member, got the same error.

Skhilled

Apr 13, 2019, 09:23 pm #9 Last Edit: Apr 13, 2019, 09:43 pm by Skhilled
Me thinks that the Email Obfascator was not totally removed and is what's most likely causing the problem.

EDIT: Unless I'm missing something, I don't see the need for this mod if permissions are properly set. At least, in 2,0,15 you have permissions to deny access to email addresses of your members and members should never be posting email addresses. Not sure about 2.1 yet.

I think I need to hold off on the themes and focus on beta testing 2.1 first.

Ronald

Quote from: Skhilled on Apr 13, 2019, 09:23 pmMe thinks that the Email Obfascator was not totally removed and is what's most likely causing the problem.

I removed that one and 5 more mod.'s.. Funny thing is the Registration was working on March 19th. when Sam signed on with us, and I had the same mod.'s installed..

Bigguy

Uninstall GDPR and see what happens. Leave the email one uninstalled as well.

Skhilled

Have you physically checked to see if all of the code from the mods that you've uninstalled were completely removed? Just because you uninstall a mod doesn't mean all of its code was removed or all of it was installed properly when you installed it. Some mods try to occupy the same code in SMF and will conflict with each other when installed and will not install properly nor uninstall properly. You should always manually check the code to make sure all of a mods code is removed if you have problems when you install or uninstall mods.

Ronald

Quote from: Bigguy on Apr 13, 2019, 09:44 pmUninstall GDPR and see what happens. Leave the email one uninstalled as well.

When trying to remove GDPR had one error, corrected error and uninstalled. Uninstalled Contact Form also.

Tried to register a member, still failed same error..

Look I'm out for the night, heading back to Canada in the morning. I will post when I'm back.

If you are going to be available tomorrow night, I will upgrade my forum to 2.1 RC2, so I may need you..

Ronald

Quote from: Skhilled on Apr 13, 2019, 09:57 pmHave you physically checked to see if all of the code from the mods that you've uninstalled were completely removed? Just because you uninstall a mod doesn't mean all of its code was removed or all of it was installed properly when you installed it. Some mods try to occupy the same code in SMF and will conflict with each other when installed and will not install properly nor uninstall properly. You should always manually check the code to make sure all of a mods code is removed if you have problems when you install or uninstall mods.

I will have to do this tomorrow when I have more time.. I uninstalled so far 6 mod.'s now that is a lot of checking, going to take quite awhile to do the checking..