Dec 06, 2019, 07:39 AM

News:

Backup those files BEFORE manually editing them


QUICK NEWS

{NEW} - A new tutorial for Github is ready for your veiwing in the articles section.

{OLD} -New boards have been introduced. Stop on in and check it out.

Video of the week


Internal Links

SMF Sites

Quick Info

HTTP ERROR 500 when posting attachments

Started by lesmond, Jul 21, 2019, 10:25 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lesmond

Jul 21, 2019, 10:25 AM Last Edit: Jul 21, 2019, 05:37 PM by Bigguy
This happens on a few sites I help run. including my test site smf 2.0.15

size of file is 4.28 MB (4,494,562 bytes) 3648x2736 pix



No errors in the log

The only person who got all his work done by Friday was Robinson Crusoe

lesmond

Ok so I increase the upload file size on MultiPHP INI Editor in cpanel too 100mb and tried again, same error.

I also tried another image with a smaller file size of 1.5mb but the same dimensions 3648x2736 px that didn't throw any errors

The only person who got all his work done by Friday was Robinson Crusoe

Bigguy


lesmond

Quote from: Bigguy on Jul 21, 2019, 10:59 AMAny errors in the server error logs.

Nothing relating to this that I can see!

The only person who got all his work done by Friday was Robinson Crusoe

Bigguy

Try using repair_settings and see if one of the url's is off.

lesmond

Its not that, because its the same on other sites

Strangely I can post bigger images on my 2.1 test site OK

The only person who got all his work done by Friday was Robinson Crusoe

Bigguy

Jul 21, 2019, 01:46 PM #6 Last Edit: Jul 21, 2019, 02:53 PM by Bigguy Reason: added to clarify
It's something server side as that is what the 500 error code means. What version of php are you on. Is the db in strict mode. ??

Oldiesmann

Look for an "error_log" file in your forum's root directory. There should be more info in there.
Cincy Space - now open! https://www.cincyspace.net

Skhilled

I've come late to the party but the issue seems to be fixed now. No more 500 errors. I wasn't around when whoever fixed it.

Bigguy

Glad it's fixed. :) How was it fixed. ??

lesmond


The only person who got all his work done by Friday was Robinson Crusoe

Skhilled

What's going on is they are trying to upload very large (large in file size...MB) attachments. From everything I know, SMF 2.0.x and earlier versions were never meant to take large attachments. The size should be in kilobytes, not megabytes or higher. Larger files should be uploaded to the server and then linked using the editor with BBC or other codes to make it show. I don't know of any other way. If someone does know then please let us know.

Files that are also too large in width/height will break the forum width.

Bigguy

Quote from: Skhilled on Jul 21, 2019, 04:32 PMI've come late to the party but the issue seems to be fixed now. No more 500 errors. I wasn't around when whoever fixed it.
I thought it was based on this.

lesmond


The only person who got all his work done by Friday was Robinson Crusoe

Bigguy

Sometimes it does, sometimes it doesn't......hmm. Is this a shared server it's on or.... :ques